Allerhande grond­werken

Met meer dan 20 jaar ervaring in de sector, hebben we al heel wat kennis en ervaring opgedaan in allerlei grondwerken. Hieronder kan u een overzicht vinden van enkele diensten die we met Grondwerken Rovana uitvoeren.

  • Kelders uitgraven
  • Gronden afvoeren
  • Grond op werven verwerken of ophogen
  • Grond/zand/granulaten aanvoeren en verwerken
  • Terreinen nivelleren

Grondwerken Rovana voert diverse grondwerken uit. Heeft u dus een vraag over iets wat niet in bovenstaande opsomming staat? Geen probleem! Contacteer ons vrijblijvend om samen de mogelijkheden te bekijken.

Kleinere werven

Op kleinere werven staan we steeds paraat met de nodige materialen. Indien nodig voorzien we vrachtwagens, opleggers, containers, tractoren en/of dumpkarren.

Op plaatsen met beperkte ruimte zetten we meestal dumpers in. Een dumper kan gebruikt worden op rupsen voor een natte ondergrond of op banden indien we werken op een droge of verharde ondergrond. Kortom: dumpers zijn divers en multi-inzetbaar voor grondwerken!

Voor particulieren voeren we ook allerhande werken uit. Een zwembad uitgraven is een klus die vaak voorkomt. We graven de put waarin het zwembad dient te komen en gebruiken – indien mogelijk – de grond ter plaatse om het niveau op te hogen. Wanneer dit niet mogelijk is, voeren we de grond af.

Ook leggen we geregeld tuinen klaar. Hiervoor wordt teelaarde aangevoerd vanuit onze stock. We nivelleren uw tuin zodat u nadien verder aan de slag kan met de inrichting. Deze nivellering kan lasergestuurd uitgevoerd worden.

Grotere werven

Op grotere werven is er – logischerwijs– meer werk. We starten de werf op en graven het terrein af. Hiervoor voeren we gronden aan en af. Wanneer het terrein sterk opgehoogd dient te worden, zorgen wij via de grondbank voor zuivere aanvulgrond en zand. We brengen daarenboven de nodige papieren in orde. Dan wordt het terrein genivelleerd. Na de nivellering wordt er een onderfundering gemaakt indien nodig. We noemen dit ook wel verhardingswerken. De onderfundering bestaat uit gerecycleerd steenpuin met COPRO-keuring of soms ook natuursteen zoals kalk. Wanneer de onderfundering klaarligt, graven we de funderingszolen, bouwputten of loskades uit. Zo is de werf klaar voor de aannemer.

Na de bouwwerken worden er vaak kelders en wanden gemaakt. Dit gebeurt met behulp van de uitgegraven grond. Hierbij wordt er ook gestzand of dergelijke gebruikt. Door middel van trilplaten, stampers of walsen verdichten we deze vernieuwde ondergrond.

Zoals u ziet is ‘grondwerken’ een ruime term. We bekijken dit dus steeds per werf of aanvraag. Voor al uw vragen rond transport, grondverzet en graafwerken kan u steeds bij ons terecht. Benieuwd naar wat wij u kunnen bieden?